Op zoek naar vierkante bamboe in Taiwan

Taiwan is een interessant land om te bezoeken. De cultuur is een mix van Chinees en Japans met een vermenging van westerse invloeden. Je kunt er dus ook van alles eten. Het land is gemakkelijk te bezoeken voor toeristen. Daardoor gaan er ook vele Chinezen naar Taiwan op vakantie. Tijdens onze rondreis over het eiland zagen we dan ook vele busladingen vol met Chinezen die in hun 10 dagen vakantie die ze in een jaar hebben zoveel mogelijk willen zien.

Een van de plekken die we wilden bezoek was het berggebied rondom het plaatsje Fenqihu. Bekend om z’n prachtige natuur, bossen en… vierkante bamboe.

Om in Fenqihu te komen namen we de Alishan Railway vanaf Chiayi Station die een prachtige route neemt door de bergen. We genoten van de prachtige uitzichten, terwijl achter ons de Chinezen in slaap waren gevallen.

Travelling is hard work

Aangekomen in Fenqihu namen we onze intrek in een bijzonder guesthouse. Arnold Jassen Guesthouse. Een oude missie-post van de Katholieke kerk. We werden ontvangen door een lieve oude non die ons een schone en simpele kamer gaf.

Arnold Janssen House

Daarna besloten we een wandeling te maken door de bossen rondom Fenqihu. Natuurlijk om ook opzoek te gaan naar de unieke vierkante bamboe!

Fenqihu Forest Trail

Lang hoef je echter niet te zoeken naar deze bijzondere grassoort, want in deze bossen groeien ze overal. In eerste instantie denk je dat het gewoon bamboe is, echter wanneer je het vast pakt en eraan voelt, is het duidelijk. Deze bamboe groeit in een vierkante vorm.

Het is een toffe ervaring om door gras te lopen zo hoog als bomen. Een bos van gras. Overal om je heen zie je, hoor je en ruik je bamboe.

Helaas konden we niet lang in de koele bergen blijven, want er kwam een tyfoon aan. Dus de volgende dag sprongen we terug in de bus en reden terug naar Chiayi om de storm af te wachten. We verbleven in An Lan Jie hostel op de 20ste verdieping van een flat, van waaruit we een prachtig uitzicht hadden over de stad.

Vierkante bamboe

Een vierkant bamboe bos aan de muur? Geen probleem bij Sven aan de Muur. Klik op de foto om je materiaal en formaat te kiezen. Gratis verzending!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑