Eenzaam aan de top

Op een grijze dag pakte ik mijn spullen in tijdens mijn verblijf in het Alpina Hotel, voordat het gerenoveerd werd. Toen was het nog een goedkoop Zwitsers hotel met schattige ouderwetse kamers waar vaak wandelaars verbleven. Tegenwoordig, zag ik op internet, is het helemaal verbouwd. En ik moet zeggen erg mooi geworden. Maar goed, ik had het eigenlijk over ‘eenzaam aan de top’. Waarom?

Ik had wat verse broodjes gesmeerd met boter en rijkelijk belegd met ham en Zwitserse kaas. Vandaag bracht een busje van het hotel mij naar het beginpunt van een prachtige wandeling naar de Mattjisch Horn op 2461 meter hoogte.

Overal zoemden bijen en hommels heen en weer.

eenzaam, top, werk, muur, sven, print, canvas, koop, origineel, uniek, top, berg, lopen, wandelen

De wandeling duurde ongeveer 3 1/2 uur als ik het mij goed herinner. Onderweg waren er prachtige uitzichten. Af en toe ging ik even lekker zitten om wat te eten en drinken en genoot ik van de rust, ruimte en het uitzicht. Het was juni en er stonden weides vol met bloemen in de bloei. Overal zoemden bijen en hommels heen en weer. En het rook soms heerlijk.

eenzaam, top, werk, muur, sven, print, canvas, koop, origineel, uniek, betaalbaar

Om de top te bereiken moest ik eerst over de Faninpass en de Arflinafurgga. Daarna was het nog een stevige klim over een pas naar de top.

eenzaam, top, werk, muur, sven, print, canvas, koop, origineel, uniek,
Op de top.

Toen ik eindelijk aankwam, als een van de eerste die dag, was het uitzicht indrukwekkend. De wolken aan de andere kant van het dal zagen er onheilspellend uit. De volgende wandelaar die aankwam ging iets verderop staan en toen zag ik dat ik deze foto moest maken. Ik noem de foto Eenzaam aan de Top. Daar moest ik aan denken bij het zien van deze foto. Gelukkig voelde ik mij niet eenzaam aan de top, maar je leest wel eens verhalen van topsporters die er alles aan doen om de top te bereiken. En daarvoor veel moeten laten. Die ervaren dan toch een soort eenzaamheid.

Deze foto is nu te koop!

Eenzaam aan de top

Bij Sven aan de Muur is deze foto te koop. Mij lijkt het prachtig om hem ingelijst aan de muur te hangen. Met een donkere lijst en passe-partout.

Er zijn echter nog vele andere mogelijkheden, zoals canvas, print, Xpozer of op hout.

Bekijk andere landschapsfoto’s van Sven aan de Muur:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑