Het Badpaviljoen, Domburg

Wanneer je langs de kust loopt in het karakteristieke Domburg in Zeeland, kom je altijd langs het historische badpaviljoen. In 1995 bijna gesloopt omdat het leegstond. Maar gelukkig werd het gered door een projectontwikkelaar in 1998. Deze ontwikkelaar zorgde ervoor dat er in het gebouw appartementen en een stijlvol restaurant werden ontworpen. Dit werd in 2008 in gebruik genomen.

De bouwstijl is neo-renaissance. Vooral aan de zuidkant van het badpaviljoen is de schoonheid van dit gebouw goed te zien, vind ik. De houten veranda, bijna on-Nederlands mooi, zelfs in het winterlicht, en het torentje sprak mij echt aan.
Daarom besloot ik een foto te maken. Ik gebruikte mijn Nikon D7000 en een Nikkor 55-200mm telezoom. Dit zorgde ervoor dat ik het gebouw volledig kon isoleren van de omgeving. Het zachte winterlicht dat schuin op het gebouw en het duingras viel maakte het plaatje compleet.


Het badpaviljoen op 140 x 95 cm print

Al een hele tijd geleden plaatste ik deze foto in de webshop van Sven aan de Muur. Deze week werd ik echter verrast met een mailtje dat dit werk van mij verkocht is aan een klant in Duitsland. De klant koos voor 140×95 cm. Dit is misschien groot denk je, maar boven een bank is dit perfect voor aan de muur.
De foto is besteld met fine-art giclée kwaliteit, wat resulteert in scherpe en kleurvaste prints. Lees meer hierover bij materialen.

De kerk in Domburg

In Domburg maakte ik ook een foto van de Protestante kerk.
Vanuit de duinen gezien ligt deze kerk er prachtig bij. De kerk dateert vanuit 1250. Domburg kreeg stadsrechten in 1223. Toen waren er nog twee kerken, maar nadat het inwoner aantal daalde, werd de kerk van Sint Agatha verplaatst naar het dorp dat nu Aagtekerke heet.

Interesse in een van mijn andere werken? Neem dan een kijkje in de webshop van Sven aan de Muur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑