Kefalonia, Griekenland

Van de zomer zijn we naar Griekenland geweest. Dit jaar kozen we voor het prachtige groene Griekse eiland Kefalonia. Eerder waren we al naar Lefkas geweest, wat ten noorden ligt van Kefalonia. Foto’s van dit andere mooie Griekse eiland zijn ook te bestellen bij Sven aan de Muur. In dit blogverhaal lees je over Kefalonia en de bijbehorende foto’s zijn uiteraard te bestellen.

Kefalonia; groen en heuvels

Dit eiland is onderdeel van de Ionische eilanden, gelegen tussen Italië en Griekenland. Deze archipel wordt ook wel Eptanissa genoemd, wat zeven eilanden betekent. Mijn ervaring is dat op deze eilanden minder historische opgravingen en ouderwetse Griekse dorpen te zien zijn. Daarentegen vind je hier prachtige afwisselende landschappen; groene bergen en heuvels, verscholen baaitjes, helder blauw water en het is minder toeristisch, vooral op Kefalonia.

Wat meteen opvalt is de 900 meter lange De Bosset Brug

Sven Wildschut

In de haven van Argostoli

Ons eerste bezoek was aan Argostoli, de hoofdstad van het eiland. Met z’n rechte stratensysteem is het een saaie stad. Het ligt wel mooi aan de haven en daar is iets bijzonders mee. Elke ochtend wanneer kleine vissersbootjes aanmeren verschijnen er enorme Caretta Caretta schildpadden. Ze houden de vissers scherp in de gaten, want die maken hun vis schoon en gooien restjes in het water. De schildpadden eten die restjes razendsnel op. De vis wordt vooral verkocht aan de lokale inwoners.

Kefalonia, Griekenland, werk, muur, haven, Ionische eilanden, greece, holiday, vakantie,
Er zwemmen grote Loggerhead schildpadden in de haven. Ze komen af op de visresten van kleine lokale vissers die hier vers gevangen vis in de haven verkopen aan de lokale inwoners.

Langste stenen brug ter wereld

Wanneer je Argostoli uit rijdt richting het Zuiden, kun je een afslag naar het Oosten nemen. Deze weg neemt je mee door een prachtig stukje Eucalyptus bos dat mij elke keer weer aan Australië deed denken. Vervolgens kom je aan de andere kant van Argostoli uit en heb je een uitkijkpunt over de stad. Hier stopte ik om een foto van de stad te maken. Ik maakte 8 foto’s in portret-stand. Vervolgens voegde ik deze in Photoshop samen tot dit grote panorama.

Wat meteen opvalt is de 900 meter lange Drapano Brug, tegenwoordig De Bosset Bridge genoemd. Dit is de langste stenen brug over zee ter wereld. Zo’n stevige brug dat die zelfs de heftige aardbeving van 1953 ‘overleefde’. (Terwijl bijna alle gebouwen op het eiland in elkaar waren gedonderd.)

Kefalonia;

bij jou aan de muur?

Myrthos Beach

Tijdens een rit over het groene Ionische eiland, kwamen we bij Myrtos Beach. Een steile kronkelweg leidde ons naar een breed prachtig kiezelstrand. Na wat zwemmen en chillen reden we weer verder. Vanaf boven op de heuvels hadden we plots dit prachtige uitzicht. Een perfect plaatje voor Sven aan de Muur.

Assos

Dit is wel echt een mooi dorpje, zeg! Gelegen aan twee baaien. Op de foto hieronder kijk je op de rustige baai. Terwijl we bij een Grieks restaurantje aan het eten waren, kwamen hier de vissers en zeilschepen binnen gevaren op een relaxte en onhandige Griekse manier. Heerlijk om naar te kijken. Assos is bekend om zijn Venetiaanse herenhuizen in fijne pasteltinten. Er is ook een kasteel te bezichtigen. Helaas was dat voor ons niet mogelijk met twee kleine kinderen. Je moest daarvoor een flinke heuvel op klimmen. Volgende keer misschien!

Strand

Kefalonia heeft vele prachtige stranden. Ga eens een keer heel vroeg naar zo’n strand en je beleeft het op een heel andere manier. Overdag is het een drukte van belang met toeristen uit heel Europa. Echter ’s ochtends is er bijna niemand. Een heerlijk moment om rustig je bedje uit te kiezen voor de dag of even in je eentje een duik te nemen in de Ionische zee.

Het eiland is echt een aanrader om te bezoeken!

Sven Wildschut

Ben je op zoek naar een unieke foto voor aan de muur? En passen bovenstaande foto’s niet bij wat je zoekt?
Check dan de albums uit de webshop om je keuze te maken.

Fijne dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑