de Kettingbrug bij nacht in Boedapest; voor aan de muur

In mei 2015 brachten we een bezoek aan de historische stad Boedapest in Hongarije. In deze stad zijn er ook vele prachtige plekken om foto’s te maken voor aan de muur.  Hier het verhaal achter deze foto.

We hadden al de hele dag door Boedapest gelopen. O.a. een bezoek gebracht aan de Matthias kerk en de heuvel met daarop vele indrukwekkende gebouwen. Bijvoorbeeld Buda Castle en het Vissersbastion. Vanaf de heuvel heb je een wijds uitzicht over de stad. Hierdoor kwam ik op het idee om ’s avonds terug te komen. Echter dan wel met m’n statief, om een goede nachtfoto te maken van de stad. Zo gezegd, zo gedaan. Terwijl Fida, m’n vrouw, lekker ging chillen en nog wat drinken bij ons appartement, ging ik op pad.

Voordat ik de heuvel op ging lopen moest ik eerst over de beroemde Kettingbrug uit 1849. Ik zag dat er vele auto’s over de brug reden. Ik hou van symmetrie in een foto dus besloot ik in het midden van een vluchtheuvel te gaan staan met uitzicht recht op de brug. Zo ontstond deze foto. Ik koos een lange sluitertijd van zo’n 7 seconde, daardoor kon ik de mooie lichtsporen van de auto’s vastleggen. Daarnaast is op de achtergrond goed de heuvel van Boedapest zichtbaar, met daarop het beroemde kasteel waar onder andere Sisi gewoond heeft.

Bekijk nog meer foto’s van Boedapest

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑