Lefkas, Griekenland

We sprongen in de auto en reden de goed geasfalteerde wegen op van Lefkas. Het was nog vroeg in de ochtend, de zon was net boven de horizon gekomen van het azuur blauwe water bij de kustplaats Nidri. Vandaag gingen we op pad om het eiland rond te rijden. We hadden een aantal plekken bedacht om te bezoeken.

Om te beginnen reden we langs de grillige kust naar het zuiden om uit te komen in Vasiliki. Hier waren we van de week al een keer wezen kijken, dus nu konden we meteen door naar het meest zuidelijke punt van het eiland, waar een oud klooster staat waar nog steeds monniken wonen. En een stuk zuidelijker nog naar de vuurtoren. Vanaf de vuurtoren hadden we een prachtig uitzicht over de zee op Kefalonia.

De baai van Vasiliki

Uitzicht op Kefalonia

Vervolgens reden we door richting de west-kust van het eiland. Met de steile rotsen, verre uitzichten, vele olijfbomen en panorama-restaurants. We kwamen uit bij Porto Katsiki, een bekend strand dat via bochtige wegen, uitgehakt uit de rotsen, te bereiken is. In het hoogseizoen is het hier al snel druk. Dus mocht je op dit prachtige strand willen chillen en zwemmen in het heldere blauwe water, kom dan zo vroeg mogelijk. Of laat in de middag, want vanaf het strand kun je een prachtige zonsondergang bekijken.

Zwemmen bij Porto Katsiki

Schelpen in de lucht

Porto Katsiki

Weer een stuk naar het noorden gereden gingen we eten bij een restaurant met uitzicht op de Ionische zee. Zoals je hieronder kunt zien. De prachtige eucalyptus boom met de rode barst deed mij aan Australië denken. Waar je deze bomen overal kunt zien. Er zijn vele soorten van. De bladeren kun je in je neus stoppen tegen de verkoudheid.

We zochten ter vergeefs nog een strand om even te verkoelen, echter vanwege het hoogseizoen was dat niet te doen. Er was geen parkeerplaats meer te vinden langs de kust. Dus besloten we een bezoek te brengen aan het Faneromeni klooster, vlakbij Lefkas-stad.

Binnenkort hier ook nog een paar unieke foto’s van te vinden voor aan de muur.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑