Macrofoto voor aan de muur; de mier

macrofoto, wanddecoratie, muur, foto, leuk, iets, ideeen, canvas, werk, print, hout, aluminium, digibond, woonkamer, kunst, online, shop, fotografie, Sven, Wildschut, weefmier, Australië, jungle, oerwoud

De weefmier is een bijzonder beestje. Met mijn macrofoto kon ik dat goed zien. Samen met zijn maatjes maken ze bladeren in de jungle aan elkaar vast om er te wonen en een nest te bouwen. In Australië maakte ik deze foto voor aan de muur. In de dichte jungle van Cape Tribulation, waar de jungle tot aan het strand komt. Precies op die grens zocht ik naar unieke foto momenten met mijn toen nog nieuwe macrolens.

Vandaag, tijdens een regenachtig momentje, kwam ik deze foto weer tegen in m’n archief. Ik nam de tijd om hem goed na te bewerken en klaar te maken voor zijn echte werk. Om aan de muur gehangen te worden.

Macrofoto voor aan je muur

De kracht van macrofoto’s is dat je het hele kleine, helemaal kunt opblazen tot het hele grote. Een goede macrofoto maken is nog niet eenvoudig. Naast een goede lens, ik heb de Tokina 100mm, is een statief, geduld en de juiste instellingen belangrijk. Om deze mier scherp in beeld te krijgen moest ik een hoog diafragma kiezen. Hoger dan F10, zodat de mier goed scherp kon worden. De sluitertijd mag niet lager worden dan 1/125 ste. Dus dat betekent dat de ISO waarde omhoog moet. Dit zorgt ervoor dat de sensor gevoeliger wordt voor het licht. Nadeel hiervan is weer dat de ruis toeneemt.

En zo zijn er tijdens het maken allerlei punten die afgewogen moeten worden. Daarnaast nog een goede compositie maken en hopen dat de mier precies op dat mooie plekje stil blijft zitten. Uiteindelijk was dat bij deze foto gelukt.

Ga nu naar de webstore om de foto voor jou aan de muur te bestellen. Of als cadeau te geven. Je kunt kiezen uit allerlei materialen. Van print tot aluminium.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑