Oranje, dag 1 van de Foto7Daagse

Ook dit jaar is er weer de Foto 7 Daagse. Georganiseerd door Mischa de Muynck. Vanochtend vroeg kreeg ik een mailtje met het eerste thema; oranje. Dus vanaf dan gaat m’n hoofd aan om een creatieve en originele foto te maken. Ik trok de koelkast open om het ontbijt klaar te zetten, toen viel m’n oog op de mandarijnen van de markt. Hiermee wilde ik een foto maken. Er miste nog iets in het beeld. Toen dacht ik aan de oranje tijger van de duplo van m’n kleine meiden.

Oranje tijger

Op de keukentafel legde ik een mooie houten plank neer. Een ruwe afgewerkte plank. Hierop legde ik de doorgesneden mandarijnen. Het beeld beste nog echt iets, nadat ik de parten goed had neergelegd. Vervolgens kwam het idee bij mij op om het beeld wat spannender te maken. Met behulp van de oranje tijger dacht ik dat het ging lukken. Ik plaatste de tijger zo alsof het leek dat hij de mandarijn aan het aanvallen was.

Vuur

Toevallig had ik twee dagen geleden een tutorial gevolgd van PHlearn. Een vriendelijke Amerikaan die geweldige uitleg filmpjes maakt op YouTube. Daarin had ik geleerd hoe je in Photoshop met lagen vuur kunt aanbrengen in een foto. Dus die techniek gebruikte ik meteen in deze foto voor wat extra spanning.

Deze foto is nu dus ook te koop voor bij jou aan de muur! Hoe leuk en origineel is dat?
Of houdt je meer van een sinaasappel? Daar heb ik ook een mooie foto van.

Klik hieronder op de foto om te kijken naar de maten, materialen en kosten. En… altijd gratis verzending!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑