Reflectie in Sukothai

In Thailand ligt de oude stad Sukothai. Hier kun je een eeuwen oud tempel complex bezoeken uit de 13e tot 15e eeuw. Toen was Sukothai een koninkrijk in noord-centraal Thailand. Het gebied staat vol met de resten van enorme tempels. Op de fiets kun je van de ene naar de andere tempel fietsen.

Toen ik met m’n vrouw in Sukothai aankwam, ontdekten we een lokale gids, Meme, die fietstochten organiseerde voor toeristen. Daar houden wij als echte Hollanders wel van. Dus we sprongen op hun Thaise mountainbikes, rugzak op de rug met water en natuurlijk mijn camera.

We reden door rijstvelden, langs rijstwijnbrouwers en natuurlijk langs vele boeddha beelden. Onderweg vertelde ze van alles over de geschiedenis, gebruiken en recente gebeurtenissen uit de omgeving.

Stortregen in Sukothai

Helaas moesten we na een paar uur fietsen vluchten voor een enorme donkere regenwolken die aan kwamen gevlogen. De mega stapelwolken waren gevuld met vele grijs en groentinten. Het begon eerst langzaam te regenen en daarna tropisch hard! Echt zo’n bui waarbij je binnen 30 seconden doorweekt bent. Daar stond ik dan met mijn dure spiegelreflexcamera.

Gelukkig waren we net bij een prachtige tempel met boeddha beeld wezen kijken en daar vlakbij was langs het water een houten open huisje gebouwd. Normaal bedoelt om uit de hitte van de zon te blijven. RENNEN, want nu werd het onze schuilplaats tegen de regen. Toen zag ik in de reflectie alles samen komen. De wolken, het grijs, het groen en het tropische van de palmbomen.

Dus schoot ik deze foto. Deze unieke foto is te koop voor bij jou aan de muur. Leuk hé?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑