Restaurant in Alghero, Sardinië

Sardinië! Een prachtig eiland om te bezoeken! Tijdens onze ontdekkingstocht over het eiland kwamen we in het schilderachtige Alghero terecht.

Deze historische stad is tegenwoordig een toeristische trekpleister, maar dat is net niet altijd geweest. De stad heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot vóór de Romeinse tijd. Het werd gesticht door de oude Nuraghi-mensen en later veroverd door de Feniciërs, die het “Al-Gher” noemden (wat “de grot” betekent in het Arabisch). Er hebben zich hier heel wat oorlogen afgespeeld, want de stad is in handen geweest van de Romeinen, Vandaliërs, Byzantijnen en Cataloniërs voordat het deel werd van Italië in 1861.

Catalonië 

De Spaanse invloeden zijn hier nog altijd aanwezig, De Catalaanse taal wordt er nog steeds breed gesproken en veel gebouwen en straten hebben een duidelijke Catalaanse stijl.

In de 20e eeuw ontwikkelde Alghero zich tot een populaire toeristische bestemming vanwege zijn prachtige stranden en rijke geschiedenis. Het staat nu bekend als de “Parel van de Middellandse Zee” en trekt bezoekers uit de hele wereld.

Camping vlakbij Alghero

Wij verbleven op een camping vlakbij de stad. De camping is prachtig gelegen aan de monding van de Rio Barca. In de rivier liggen nog de overblijfselen van een oude stenen brug. Van hier uit was het een klein stukje rijden Alghero langs een prachtige grote baai. Hier vind je ook een mooi strand, het Lido di Alghero.

Het uitzicht vanaf de camping vlakbij Alghero, over de Rio Barca. Met links de stenen brug. Waar nog elke dag vanaf gevist wordt.

Het verhaal achter de foto uit Alghero

Toen we aankwamen in Alghero zagen we al snel dat het centrum vol staat met prachtige oude gebouwen. Er zijn allerlei mooie pleintjes en krappe straatjes. Tijdens het rondlopen viel mijn oog op allerlei mooie foto mogelijkheden.

Zo ook bij dit restaurant, Trattoria Lo Romanì. Toen ik op Google Maps wilde kijken of ik het restaurant nog kon vinden werd ik verrast. Bij het inzoomen op Alghero was er één restaurant meteen zichtbaar: Trattoria Lo Romanì. Grappig! Het restaurant heeft een goede beoordeling op Google: 4,6 sterren.

Toen ik voor het Lo Romanì stond viel m’n oog op de combinatie van elementen. Het mooie houten bord, met de naam van het restaurant, de stevige metalen hekken, het bordeaux rode luifeltje en de keien uit de lokale river. En dan nog de bloemen, de regenpijp… als je goed kijkt is er genoeg te zien! Toch vind ik het geen drukke foto. Hopelijk vind je hem mooi om aan je muur te hangen! Je kunt hem ook laten afdrukken op hout.

Klik op de foto hieronder om naar de webshop te gaan.

Album Sardinië

Ik heb nog meer foto’s te koop van Sardinië voor aan de muur. Hieronder zie je welke werken ik te koop aan bied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑