Rijst uit Azië

Rijst eten we allemaal wel eens. Maar wie heeft wel eens gezien hoe het gepland en geoogst wordt? Tijdens onze reis konden we dit in verschillende landen van dichtbij zien. Hierdoor kreeg ik meer ontzag voor dit prachtige plantje en de boeren die het verbouwen. Vooral toen we door Thailand reisden, de grootste exporteur van rijst ter wereld, heb ik er veel van geleerd. Onder andere dat rijst verbouwd kan worden in de prachtige sawa’s. En dat dit voornamelijk wordt gedaan om onkruid tegen te gaan. Daarnaast zijn er ook vele rijstsoorten die niet in een sawa groeien en heerlijke rijst produceren. In het bergachtige noorden van Thailand vind je veel sawa’s. En ten noordwesten van Bangkok kom je langs vele uitgestrekte rijstvelden op grote vlaktes. Dit deed soms zelfs een beetje aan Nederland denken.

Tijdens een fietstocht door de groene rijstvelden bij Sukothai in Thailand, vertelde een gids ons van alles over het kleine rijstplantje. Ze liet ons de velden van dichtbij zien. Toen ik ging kijken en m’n camera erbij pakte zag ik hoe mooi de structuur is van de jonge rijstscheuten. Ik besloot niet een standaard overzichtsfoto te maken. In plaats daarvan koos ik voor deze foto met een close-up van de rijstplantjes.

Wist je dat in Nederland er vooral rijst met een lange korrel worden gegeten? Terwijl in Azië er meer wordt genoten van rijst met een korte korrel.

Rijstplantjes uit Thailand

Deze foto is nu te koop voor bij jou aan de muur en je kunt kiezen uit vele soorten materialen en je eigen gewenste formaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑