Een sinaasappel is gezond

De heerlijke oranje sinaasappel komt oorspronkelijk uit Sina, zoals China vroeger ook wel bekend stond. Vroeger was het een delicatesse alleen voor de rijke. Tegenwoordig gelukkig goed betaalbaar en één van de meest gegeten vruchten ter wereld.

Toen ik samen met m’n dochter aan het genieten was van deze heerlijke citrus vrucht, bekeek ik de partjes in de sinaasappel eens van dichtbij. Dit zorgde ervoor dat ik goed kon zien hoe mooi glad de partjes zijn. En dat elk partje weer is onderverdeeld in allerlei kleine langwerpige compartimenten gevuld met vitamine C. Vervolgens kreeg ik zin om deze gezonde vrucht eens goed op de foto te zetten. Dus ik trok m’n Tokina 100 mm macro lens uit de tas.

Een vrucht van dichtbij goed fotograferen is nog niet zo makkelijk, ervoer ik. Bijvoorbeeld hoe het licht valt, de scherpte goed krijgen, een mooie contrasterende achtergrond en ook nog een strakke compositie. Dus ik was al snel een half uur bezig om alles goed in te stellen.

Doordat ik alles zo goed had ingesteld en belicht, hoefde ik de foto amper na te bewerken. Het enige dat ik gedaan heb ik de levendigheid van de kleuren iets opgehoogd. Vervolgens was de foto klaar om bij Sven aan de Muur toegevoegd te worden aan het Macro album.

Ik werd wel geïnteresseerd in deze mooie vrucht, dus bekeek ik wat informatie over de sinaasappel. Zo ontdekte ik dat wanneer kinderen tot 2 jaar, die regelmatig banaan en sinaasappel eten, de kans op leukemie verkleinen. Ook bevat een sinaasappel bloeddrukverlagende stoffen en helpt het eten ervan je huid gezond te houden. (bron)

Sinaasappel aan de muur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑