Die mooie Westertoren, voor aan je muur?

 

“O mooie Westertoren
Hoog in die blauwe lucht”

Met deze zin begint het refrein van dit lied gezonden door Willy Alberti. ‘O mooie Westertoren is een klassieker voor de meeste echte Amsterdammers. Mijn ouders zijn er geboren en getogen. Ik zelf kom uit Almere. Toch wanneer ik door Amsterdam loop herken ik de allerlei plekken door de vele verhalen die ik gehoord heb in de familie. Zo ook de Westertoren. Natuurlijk het meest bekend geworden over de hele wereld door het dagboek van Anne-Frank.

Wanneer je door Amsterdam west loopt kom je hem ook echt steeds weer tegen. Hij torent letterlijk overal boven uit. Je kunt de toren ook in. Voor € 8,- p.p. kun je een rondleiding krijgen. Wat zeker het geld waard is. Niet alleen vanwege de interessante en spannende verhalen, maar ook door het prachtige uitzicht over de stad. Zeker wanneer je ’s ochtends vroeg of laat in de middag gaat.

Deze foto is gemaakt vanaf de Berensluis vlakbij het Johnny Jordaanplein. In Amsterdam is het altijd druk met fietsers, vooral in de zomer. Dat heb ik geprobeerd terug te laten komen in deze foto.

De Westertoren voor aan je muur

Ben je op zoek naar een unieke foto van Amsterdam voor aan je muur? Voor jezelf om als cadeau te doen? Door hier onder op de foto te klikken ga je direct naar de webshop van Werk aan de Muur. Hier kun vervolgens je afmeting, materiaal en afwerking kiezen. De verzending is GRATIS.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑