Wie is Sven?

Sven Wildschut, dat ben ik! Geboren en getogen in Almere. Opgegroeid in Almere-Haven. Tegenwoordig woon ik in Almere-Stad. Het fotograferen doe ik naast mijn werk in het basisonderwijs, momenteel geef ik les aan groep 5 en ben ik ICT-coördinator op de Columbusschool en de Archipel.

Mijn interesse in fotograferen begon na mijn studie aan de Pabo Almere. Ik besloot een jaar te gaan reizen door Australië, Nieuw Zeeland en na een jaar voor de klas, nog 9 maanden door Zuidoost Azië. Ik kocht daarvoor mijn eerste spiegelreflex camera (Sony Alpha 200) Toen heb ik mijn interesse vooral ontwikkeld voor reisfotografie. Na alle reizen heb ik m’n vrouw ontmoet en zijn we samen gaan wonen. Na een paar jaar besloten we samen 6 maanden te gaan reizen door Azië en Australië. Tegen die tijd had ik mijn Nikon D7000 met Sigma en Nikon lenzen, dus die gingen mee op reizen.
Zoals je zult begrijpen heb ik bij al die reizen een grote collectie foto’s aangelegd.

Terug in Nederland viel mij op dat veel mensen, in hun huiskamer of op kantoor, werk aan de muur hangen. Echter zijn dit vaak standaard werken van bijvoorbeeld IKEA of Leenbakker. Regelmatig zat ik tegen dezelfde foto’s aan te kijken op compleet andere locaties. Daarom dacht ik dat het tijd werd om dit te veranderen. Zo ontstond mijn doel:

“Unieke en betaalbare foto’s voor bij jou aan de muur.”

~ Sven Wildschut

Sinds de aankoop van mijn eerste camera heb ik mij verdiept in vele verschillende onderdelen van fotografie. Ik heb nu verschillende fotoshoots van mensen op locatie of thuis gedaan en pasgeboren baby’s en bruiloften gefotografeerd. Daarnaast verken ik de mogelijkheden van HDR en macro fotografie. Allemaal erg uitdagend en interessant. Nu wil ik mij meer richten op het verkopen van werk voor bij jou aan de muur.

Wie is Sven Wildschut? Kort en krachtig:

  • Geboren en getogen in Almere.
  • Familie; vrouw en twee dochters
  • Sport: zaalvoetbal & fietsen
  • Werk: ICT’er en leerkracht op OBS de Archipel en de Columbusschool
  • Reizen: met de backpack op de rug, elke keer een ander land verkennen
  • Motto: “No worries mate”
  • Doel: Jouw lege muur vullen met mijn originele foto.
  • Prijzen: tweede prijs National Geographic Fotowedstrijd 2011: categorie duurzame wereld
  • Camera: Nikon D7500
  • Sigma, Nikon en Tokina lenzen

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑